söndag 15 april 2007

Avslappning

AVSLAPPNING

Här nedan föjer en kort beskrivning av olika avslappningsmetoder som en amerikansk psykolog har ställt upp. Den här uppställningen gör inte anspråk på att vara en komplett guide över avslappningsmetoder utan är tänkt mer som en översikt.

Vad kan jag göra för att känna mig lugn under flygning?

Det finns många sätt att lära sig slappna av under flygning.
Den viktigaste faktorn här är faktiskt När man börjar med avslappningen.
Även de som är duktiga på avslappningsmetoder väntar ofta med dessa tills strax innan det är dags att gå ombord, och då kan det vara för sent.
Rädslan börjar redan långt innan du kommer till flygplatsen, och det är då som det är dax att börja tränga bort de tankar som gör dig nervös och ersätta dem med något som gör dig lugn. Lägg också märke till din nervositet och dina nervösa symptom.

De flesta människor är så upptagna med sina normala dagliga aktiviteter att de är ovetande om attskrämmande tankar håller på att tränga in i deras medvetande.

En metod är att lägga ut små lappar i hemmet eller på jobbet som påminner dig att stanna upp i tillvaronoch reflektera över dina tankar. När tiden för flygningen närmar sig skall eller bör du ägna ännu mer uppmärksamhet åt dina tankar. Grundtanken här är att inte låta de skrämmande tankarna få ett sådant försprång eller låta dem blir så stora att du inte klarar av dem.Här nedan följer en beskrivning av några olika avslappningsmetoder.

Att stoppa skrämmande tankar

Den här metoden fungerar bra, men kräver en del träning. Automatiska tankar är de som tycks komma utan att du direkt tänker på dem, det vill säga de är i det undermedvetna.
Även om du nu inte är direkt medveten om dem, så kan du med tiden träna upp dig på att bli det och du blir då allt bättre på att känna igen dessa negativa tankar.
Så fort du kommer på dig med att tänka negativa tankar om flygningen så stannar du upp. Tänk då i stället på något som du tycker om, och som får dig lugn.

Den här metoden är en mekanisk, men bra metod att minska de negativa tankarna.

Inga kommentarer: